fbpx
tea

coffee

Kaffe produceret med respekt

Både vores kaffe og te er selvfølgelig økologisk, men begge dele er også Fairtrade-certificerede, hvilket er med til at sikre en bæredygtig udnyttelse af såvel jord som arbejdskraft.

Kaffen kommer fra mindre husmandsbrug i Chiapas-regionen i det sydlige Mexico, kaldet Cafés Sierra Azul. De ligger i El Triunfo Biosphere Reserve området, hvor man følger meget strikse regler for at minimere produktionens indflydelse på økosystemet.

Udover den miljømæssige effekt, fokuserer produktionen i Café Sierra Azul også på den socioøkonomiske udvikling for medlemmerne i området gennem flere certificeringsprogrammer, så alle avlere sikres en god og stabil indkomst. De har bl.a. oprettet en lokal skole, hvor avlerne kan lære om forskellige emner, herunder træning i bæredygtig kaffeproduktion.

Kaffen er dyrket I 1200-1600 meters højde, primært af Typica, Bourbon & Mundo Novo bønner. Kaffen er kendt for sin klassiske milde smag med en let syrlighed og toner af frugt og chokolade, og er derfor meget velegnet både blandet op med fx mælk, eller ren som i en espresso.


COFFEE

Espresso... 25,-

Koncentreret smag
Espresso er den reneste og mest koncentrerede form for kaffe. Her kan du smage de rene råvarer og gå på opdagelse i de mange smagsindtryk. Nyd den ren eller tilsæt lidt sukker på italiensk vis.

Americano... 29,-

Den gode rene kaffesmag
I vores Americano tilsætter vi kogende vand til espressoen, så du får en rigtig kop kaffe – men stadigvæk med den rene smag fra de friskkværnede bønner. En god kop kaffe uanset tid og sted.

Cappuccino... 35,-

En cremet kombination

Baseret på en god, stærk espresso tilsætter vi mælk, der skummes op, så du kombinerer den rene kaffesmag med en mildere og mere cremet smag fra mælken. Du kan også få havremælk i stedet.

Caffe latte... 35,-

Den milde kaffeoplevelse
Et ordentligt glas hvor den friske espresso suppleres med opvarmet mælk, der skaber en dejlig mild helhedsoplevelse, hvor bønne og creme smelter helt sammen. Også mulig med havremælk.
#soupnerds

TEA - Sundhed og velvære på kop

Vores te kommer fra Pukka, der er udsprunget af den gamle indiske filosofi Ayurveda, som omhandler sundhed og velvære. Ayurveda anerkender fokus på mad, livsstil, massage, yoga mv, og hvis det skal udtrykkes i en sætning, er det ”kunsten at leve klogt”. Ayurveda har eksisteret i mere end 4000 år, men er stadig relevant – måske mere end nogensinde. At finde balance i sig selv og med naturen er en af filosofien bag pukka the.

Pukka betyder på hindi ”autentisk” og ”ægte”. Derfor er al te fra pukka certificeret økologisk, og er fremavlet i respekt for natur og miljø. Alle urter kommer fra bæredygtige og økologiske kilder, og dyrkes i tæt samarbejde med landmændene.

Alle vores teer er certificeret med Fair for Life, som sikrer alle, der er involveret i produktionen, en minimumsløn samt anstændige arbejdsforhold. Clean Matcha og Womankind er desuden certificeret med FairWild, som arbejder for at sikre et bæredygtigt, retfærdigt og værdibaseret system for vildt-indsamlede ingredienser og produkter.


TEA

Pukka Earl Grey the Gorgeous... 25,-

Økologisk sort Earl Grey te

Teen er en helbladet sort te fra Dunsandle, som er en af Indiens højest beliggende og ældste teplantager, hvor der kun dyrkes den fineste te. Både tebuskenes alder (150 år) og højden er med til at styrke kvaliteten og særpræget af denne sorte te, der har forfriskende noter af bergamotte, et fint løft af lavendel og et subtilt twist af citron.

Pukka Clean Matcha Green Tea... 25,-

Fløjlsblød og fyldig grøn te

Clean Matcha er en helbladet antioxidant grøn te med solmodne sicilianske citroner, kombineret med nogle af naturens fineste grønne urter, såsom mælkebøtte, brændenælde og fennikel, og Sencha grøn te af højeste kvalitet. Teen indeholder også 2% af det skønne matcha tepulver, og har en fløjlsblød og fyldig smag.

Pukka Womankind... 25,-

Specielt til kvinder

Denne te er en unik blanding af urter og blomster specielt tiltænkt kvinder. Den indeholder bl.a. tranebær, rose, vanille og shatavari (indisk aspargesrod, hvor navnet betyder kvinden med de 100 ægtemænd). Shatavari er en meget kendt plante indenfor Ayurveda (Livets Videnskab) og bruges ofte til kvinder. Teen har en fin rubin-rød farve og er naturligt fri for koffein.

Pukka Chai... 25,- / Chai latte... 39,-

Det magiske Indien i en kop

Denne originale Chai består af en eksotisk blanding, der engang dansede på læberne af den indiske kongefamilie. Blandingen er en symfoni af varm ingefær, gylden kanel og fyldig kardemomme, altsammen omfavnet af sort te og sød lakridsrod. Denne Chai vandt en guldmedalje ved "The Great Taste Awards" (Fødevareindustriens Oscars) i London, 2010.


© 2018 ALL RIGHTS RESERVED | PRIVACY POLICY
Designed by PLICO