fbpx
new kids on the blog

NYSGERRIGHED OG PASSION

miljøet og dig

Vores klode er under pres – og uanset om det er menneskeskabt eller ej, kan vi gøre det så meget bedre. Nogle har sammenlignet menneskehedens udvikling med et menneskes udvikling, og på den skala er vi lige nu slut-teenagere. Nu rydder mor ikke længere op efter os. Nu skal vi til at tage ansvar. Ikke flere fester og drønende tømmermænd. Nu skal vi være voksne.

Og vi ved godt, hvad vi skal gøre. Vi skal forurene mindre. Smide mindre plastic i havet. Sortere vores affald. Flyve mindre. Cykle mere. Passe på vandet. Spise mindre kød. Og handle økologisk.

Derfor har vi skabt Soup Nerds. Vi vil gøre det let at spise bæredygtigt – og lækkert. Det skal slet ikke være et valg mellem at fokusere på miljøet eller spise lækker mad. Det skal være begge dele. Både/Og. Mere end halvdelen af alle danskere vil gerne spise mindre kød, men mange ved bare ikke hvordan. Det gør vi, og derfor vil vi gerne dele ud af vores erfaringer i form af lækre supper, der smager så godt, at du slet ikke tænker på, at de ikke indeholder kød. Og du bliver rigeligt mæt alligevel. På den gode måde. Prøv selv!

hjertet i køkkenet

Vores supper er udviklet af dedikerede kokke med hjertet på rette sted. Mennesker der fokuserer på den gode smag og den overraskende oplevelse, men også mennesker der ved noget om, hvilke vitaminer, mineraler og proteiner, vi har brug for. Og som forstår at balancere det hele, så maden hverken bliver for fed – eller for fad. Men fuld af oplevelser.

Morten fra Domestic har været en afgørende faktor i udviklingen af vores vintersupper, og med et næsten kirugisk øje for detaljen har han udviklet nogle enkle supper med masser af fylde og smag. Enkle fordi de også skal kunne rumme en masse ekstra fyld og toppings, der hver især tilføjer nye nuancer til smagen. Derfor er der fokuseret på få men gode råvarer, der er bearbejdet og tilberedt, så de giver mest mulig smag.

Fyldet har vi valgt at tilføje ved servering, da det holder det frisk og sprødt længst muligt, så man kan smage alle facetterne, uanset om fyldet er syltet, bagt eller rå. Fyldet kommes i skålen inden suppen, så det bedst muligt bevarer sin egen smag, inden det hele blandes sammen. Efter at selve suppen er tilsat, kommer turen til de mange toppings, der er synlige ved servering. Her skaber vi både den visuelle æstetik samtidig med, at vi kan gøre suppen fx crunchy eller spicy ved netop at tilføje toppings på… toppen.

De mange smagsindtryk er vores adelsmærke, og derfor er vores mantra, at ikke to skefulde må være ens. Derfor skal du ikke straks blande det hele sammen, når du får serveret suppen, men derimod nyde de mange forskellige smagsindryk efterhånden som du arbejder dig ned igennem suppen. Velbekomme!

teamwork

Med støtte fra FFI (Future Food Innovation), der er et samarbejde under EU, Region Midt og Agro Business Park i Aarhus, har vi i perioden 1. februar til 1. juni gennemført produktudvikling af de første lækre vintersupper. Støtten gjorde det muligt at sammensætte verdens bedste suppe-team med repræsentanter fra forsknings-, ekspert- og toppen af kokke-verdenen.

Med Maria fra VIA Ernæring og sundhed i spidsen bidrog VIA med viden om nye fødevarer, ernæring, lovgivning og produktionsprocesser – samt højt humør! Flere hold studerende var involveret og bidrog med stor spørgeiver samt konkrete input til udarbejdelse af opskrifter, næringsdeklarationer og labeling. Flere af de studerende har også hjulpet til i suppegryden…

Morten fra Domestic er utroligt dedikeret og nede på jorden. Med hans store viden om råvarer, håndtering og produktionsprocesser har han været primus motor bag udviklingen af de første fire grundsupper inkl. smagstests og udarbejdelse af de endelige opskrifter. Han har også en væsentlig aktie i det endelige koncept med de mange smagsindtryk baseret på forskelligt fyld og toppings.

Lisbeth fra Innovaconsult er en af Danmarks førende eksperter indenfor smag, smagsoptimering og beskrivelse, og hun har været en afgørende ressource i udviklingen og den løbende sparring omkring supperne. Hun har en enorm viden om råvarer, kemi og smag, og deltog med hele spektret indenfor smagsoptimering, konceptudvikling, food pairing og sensoriske tests.


© 2018 ALL RIGHTS RESERVED | PRIVACY POLICY
Designed by PLICO